Çocuğunuzun Dikkat ve Konsantrasyonunu Güçlendirecek 20 Öneri

Çocuğunuzun Dikkat ve Konsantrasyonunu Güçlendirecek 20 Öneri

Çocuğunuzun Dikkat ve Konsantrasyonunu Güçlendirecek 20 Öneri

1.Eğer dikkat süresi bir çocuğunuz varsa çalışmak için sınav zamanlarını beklemeyin. Günlük çocuğunuza destek olarak yaptığınız tekrarlarla çocuğunuzun sınavlara daha geniş zamanlarda hazırlanmasını teşvik edin.
2. Dikkat süresi kısa çocukların akşamları bir saatten fazla çalışamaya zorlanması onun çalışmaya karşı olumsuz tutum geliştirmesine neden olur.
3. Çocuğunuzu, dikkat gerektiren faaliyetlere, öncelikle hoşlandığı faaliyetlerle başlamasını önerebilirsiniz. Özellikle sınava hazırlanma, ödev yapma, konuları tekrar etme gibi dikkat gerektiren faaliyetlere başlamadan önce, çocuğunuzun hedef belirlemesinde yardımcı olabilirsiniz. Örneğin, çalışmalarından ne elde etmek istediğini, ne yapacağını, ve ne kadar sürede gerçekleştireceğini sorarak bunu sağlayabiliriz.

4.Çalışmaya başlamakta güçlük çekiyorsa, yapacağı çalışmalar hakkında konuşmanız; onun kaygılarını, endişelerini anlamanıza yardımcı olacaktır. Çalışmalarını sürdüremiyorsa, çalışma ile ilgili hedeflerin kolay ve ulaşılabilir küçük hedeflere dönüştürülmesine katkıda bulunabilirsiniz.
5. Uzun süre dikkatini toplamakta zorlanan çocuğunuzun sorumlu olduğu işleri küçük parçalara bölerek tamamlamayı önerebilirsiniz. Örneğin 3 sayfalık bir araştırma ödevi hazırlaması gerekiyorsa ve en az 2 saat masada çalışmak zorunda ise 2 saat hiç kalkmadan çalışmak kolay değildir.
6. Çocuğunuzun çalışma odasında cep telefonu TV vb araçları ortadan kaldırın
7. Çocuğunuzun gözlem becerilerini geliştirin. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz zamanlarda çocuğunuzun çevresindeki her şeyin farkına varmasını sağlayın. Bir yolculuk esnasında “Yavrum dağların üzerindeki dumanlara bakar mısın. Yükseklere çıkıldıkça hava daha çok soğur bak dağların tepeleri çok soğuk ,bulutlar ne kadar yakın görünüyor”
8. Çocuğunuzun dikkat ettiği faaliyetleri fark ettiğiniz an onları övgülerinizle pekiştirin. Övgülerinizi aferin çok iyi gibi belirsizlik içeren kelimelerle değil neyi övdüğünüzü belirterek yapın. “Dinlediğin öykü hakkındaki sorulara çok doğru cevaplar verebiliyorsun.”,
9. Çocuğunuza bir zamanda bir şey kuralını öğretin.
10. Çocuğunuza 5 daha kuralını öğretin. Bu kurala göre örneğin çocuğunuz öğretmeninin verdiği sayfaları okumak zorunda ama yarıda o bırakmak istiyor . Ona kendine 5 daha sözünü kendine telkin etmesini söyleyin ,5 sayfa daha oku, 5 cümle daha yaz
11. Çocuğunuza başladığınız işleri bitirme konusunda örnek olun.
12. Çocuğunuzun çalışacağı konu ile ilgili çalışmaya başlamadan önce bir düzenleme yapması kendisine bir hedef belirlemesi de konsantrasyonu açısından olumlu bir katkı sağlar ve dikkat süresini daha uzun tutmasına yardım eder.
13. Çocuğunuzun beslenme düzenindeki karbonhidratların (hamur işleri, yoğun beyaz ekmek tüketimi vs) azalmasını sağlayın.
14. Çocuğunuzun vücudunun şeker ihtiyacını doğal yolarla gidermesini sağlayın.
15. Çocuğunuzun B Vitamini almasını sağlayın. Buğday ekmeği, fındık, ceviz, fındık, fasulye, bezelye, süt, yağsız et, yeşil yapraklı sebzeler, avokado, karnabahar ve ıspanak gibi yiyecekler B vitamini yönünden zengin besinlerdir. B vitamini hafızanın güçlenmesine de katkıda bulunan bir vitamindir.
16. Çocuğunuzun demir eksikliği olup olmadığını takip edin.
17. Çocuğunuzun omega 3 ve E vitamini takviyeleri almasını sağlayın.
18. Çocuğunuzla ilgili beklentiler oluştururken onun yaşını göz önünde bulundurun.
19. Çocuğunuzun yaratıcı sanat dallarından birine yönelmesini teşvik edin.
20. Çocuğunuzun TV ve bilgisayar başında geçirdiği süreyi sınırlandırın

Randevu Formu

Online Randevu

Hızlıca online randevu alarak tüm işlemlerinizi daha hızlı tamamlayabilirsiniz...